Nobel Pharmsanoat

Nobel Pharmsanoat
Nobel Pharmsanoat është një nga tre bazat kryesore të prodhimit të Nobel Pharmaceuticals në botë, i cili u themelua në Turqi në vitin 1964 dhe që ka degë dhe përfaqësime në më shumë se 20 vende, dhe është një kompani farmaceutike e cila funksionon në Uzbekistan që nga viti 2002 me afro 400 punonjës.

Asaj iu dhanë standartet ISO 9001: 2008 në 2012, ISO 22000: 2005 (HACCP) në 2014, dhe çertifikata të cilësisë GMP në 2016.

Pas vendimit të Nobel Pharmaceuticals për të ndërtuar një fabrikë të re të klasit botëror, në mënyrë që të përmirësojë prodhimin e saj ekzistues dhe të rrisë më tej mundësitë e saja për eksport, në gusht 2017 përfundoi ndërtimi i një fabrike të re e cila kishte filluar në 16 nëntor të 2013. Nobel u furnizua me pajisje të reja prodhuese dhe laboratorike nga SH.B.A., Gjermania, Kina, Zvicra, Mbretëria e Bashkuar, Italia, Japonia, Turqia, Koreja dhe India në kuadër të investimeve të saj për zhvillimin e teknologjive të saj në Uzbekistan. Fabrika aktualisht ka linja për prodhimin e më shumë se 60 barnave, si dhe laboratorë të fizikës, kimisë dhe mikrobiologjisë, dhe API, depo të paketimit dhe produkteve të gatshme. Prodhimi ynë është në përputhje të plotë me standardet e GMP të BE.

Kapaciteti prodhues është 10 milion kuti në vit. Ka 110 produkte që mbulojnë 60 molekula në grupe të ndryshme si tableta, tableta të veshura me film, kapsula, pluhur për shurup për administrim nga goja, pika, sprej dhe sprej hundësh dhe penicilinë.

Nobel Pharmsanoat është në bashkëpunim të ngushtë me Institutin e Kimisë së Substancave Bimore të Akademisë së Shkencave të Uzbekistanit mbi bazën e bimëve zyrtare vendase. Sot, 3 nga 5 llojet e produkteve të prodhuara me substanca aktive shtëpiake eksportohen jashtë vendit. Njësia jonë R&D e krijuar rishtazi në kompaninë tonë punon për të hetuar dhe aplikuar molekula të reja në prodhim. Për më tepër, impianti ynë APImanufacturing së shpejti do të bëhet operacional, i pajisur me teknologji moderne.

Produktet e Nobel të stampuar "Made in Uzbekistan" eksportohen sot në Turqi, Kazakistan, Afganistan dhe Gjeorgji.

Nobel Pharmsanoat i kushton shumë rëndësi mbrojtjes së mjedisit dhe ekologjisë. Sistemi "teknologji pa mbetje" u aplikua në prodhim dhe u krijua një impiant për trajtimin e ujit.