Historiku

Historiku
Nobel është një kompani farmaceutike e themeluar prej kohësh që operon ndërkombëtarisht dhe përfaqëson markën turke në një shtrirje gjeografike të gjerë, me më shumë se gjysmë shekulli përvojë dhe histori të respektueshme me njëqind për qind kapital vendas.

Nobel Pharma Schweiz AG ka hedhur në treg 6 produkte së bashku me neotylol.

U themelua Nobel Pharma Schweiz AG.

Nobel Pharmasonat ka marrë Çertifikatën GMP të fabrikës së re të prodhimit në Uzbekistan.

Nobel Pharmaceuticals fiton çmimin e parë për kategorinë e "Eksportit të Produkteve Farmaceutike" në "Çmimi i IKMIB - Yjet e Eksportit" të organizuar nga Shoqata e Eksportuesve të Kimikateve dhe Produkteve Kimike të Stambollit.

Nobel Pharmaceuticals ishte e vetmja kompani farmaceutike që ka marrë çmimin "Kompanitë më të mirë menaxhuara të Turqisë", e cila është praktikuar jashtë vendit për 25 vjet dhe e cila është zbatuar për herë të parë në Turqi këtë vit nga Deloitte Private.

Nobel Pharmaceuticals u bë ndërmarrja farmaceutike me rritjen më të shpejtë të Bjellorusisë.

Vepra e artit "Gjiri i Lartë" u bë operacionale në impiantin prodhues në Düzce.

Nobel Pharmaceuticals iu dha çmimi i dytë në kategorinë "Eksporti i Produkteve Farmaceutike" në " Çmimi i IKMIB - Yjet e Eksportit " të organizuar nga Shoqata e Eksportuesve të Kimikateve dhe Produkteve Kimike të Stambollit.

IFC, një institucion i Grupit të Bankës Botërore, siguroi mbështetje përmes kredisë për investimin e impiantit bioteknologjik të prodhimit të barnave të Nobel Pharmaceuticals

Nobel Pharmaceuticals në Shqipëri u përzgjodh si "Ndërmarrja më e mirë farmaceutike" nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Shqiptare.

Nobel Pharmaceuticals iu dha " Çmimi Ndërkombëtar i Përgjegjësisë Sociale të Korporatave 2016" nga Junior Chamber International (JCI) me Programin e Trajnuesve Vullnetarë të realizuar me TEGV.

Nobel Pharmaceuticals iu dha çmimin e tretë në kategorinë "Eksporti i Produkteve Farmaceutike" në "Çmimi i IKMIB - Yjet e Eksportit" e organizuar nga Shoqata e Eksportuesve të Kimikateve dhe Produkteve Kimike të Stambollit

Nobel Pharmaceuticals ishte kompania e parë, projekti i së cilës u miratua në shpalljen e "Zhvillimit të Brendshëm dhe Prodhimit të Barnave Biosimilar" të bëra nga TÜBITAK në kuadër të programit mbështetës të Ministrisë së Shëndetësisë.

Nobel Pharmaceuticals u përfshi në programin e përkrahjes së markës (TURQUALITY) në kuadër të programit të markës së mbështetur nga shteti.

Qendra Nobel e R&D u regjistrua nga Ministria e Shkencës, Industrisë dhe Teknologjisë e Republikës Turke.

Nobel AFF u nderua me "Urdhrin e Meritës së Kazakistanit".

Nobel Pharmaceuticals hap në Mongoli zyrën e përfaqësimit.

Nobel AFF u bë prodhuesi i parë farmaceutik turk, të cili iu dha një certifikatë GMP në Kazakistan.

Filloi në Düzce investimi tek impiantet prodhuese të produkteve bioteknologjike dhe të forta.

Nobel Pharmaceuticals hap në Kosovë zyrën e përfaqësimit.

Filloi me Zvicrën eksporti i produkteve të sistemit gastrointestinal dhe urologjisë.

Tylol Hot bëhet një nga markat më të njohura/të famshme të Nobel.

Nobel nxori në treg produktin e parë biosimilar të eritropoietinës në Turqi.

Nobel Pharmaceuticals hap në Bjellorusi dhe Maqedoni zyrat e përfaqësimit.

Nobel u shpall një "markë e njohur" nga Instituti Turk i Patentave.

Nobelfarma dhe Ulkar Kimya iu dhanë çertifikatat e BE-GMP.

Nobel është kryesuesi i eksporteve të industrisë farmaceutike turke.

Selitë qendrore të Ulkar Holding dhe Nobel Pharmaceuticals u transferuan nga lagjja Besiktaş në selinë e tyre të re në Ümraniye.

Nobel Pharmaceuticals hap zyrat e saj të përfaqësimit në Ukrainë, Shqipëri dhe Rumani.

Nobel Pharmaceuticals hap zyrat e saj të përfaqësimit në Gjeorgji, Moldavi, Serbi dhe Rusi.

Plantafarma u riemërua në Nobelfarma.

Eksportohet për në BE (Gjermani) produkti i parë i gatshëm.

Nobel Medicus nxori botimin e saj të parë.

Nobel Pharmaceuticals hap zyrat e saja të përfaqësimit në Azerbajxhan, Bosnje dhe Hercegovinë, Bullgari dhe Kirgizistan.

Krijohet në Kazakistan struktura e parë e prodhimit të huaj me emrin Nobel AFF.

Themelohet në Gjermani Generinobel.

Krijohet FARGEM, qendra e parë e R&D në fushën e saj, brenda impianteve në Düzce.

Themelohet në Uzbekistan Nobel Pharmsanoat.

Kompania Plantafarma merret si strukturë impianti prodhues.

Miratohet Tylol Hot, dhe regjistrohet marka dhe imazhi i saj.

Ulkar Kimya fillon prodhimin e përbërësve aktivë farmaceutikë.

Nobel Pharmaceuticals dhe kompani të tjera u shkrinë nën ombrellën e Ulkar Holding.

Nobel Pharmaceuticals u zhvendos në ndërtesën e saj në Beşiktaş.

Nobel Pharmaceuticals u bë operacional.